2010. április 23., péntek

Egy hónapja már...

A régi vulkánhíradó helyett az interaktívabb blogra való áttérést épp egy hónapja választottuk. Mi történt az elmúlt hónapban?
Kezdetben napi száz látogató már nagy örömmel töltött el bennünket, örültünk, hogy ennyien érdeklődnek a vulkánok és egyben a munkánk iránt. Aztán jött egy szerencsés, vagy talán szerencsétlen helyzet, és egy kétszáz éve szunnyadó vulkán felébredt Izlandon. Az Eyjafjöll kitöréséről a kezdeti lávaszökőkutas fázisban is már szebbnél szebb képeket, videókat közöltünk, mellettük pedig közérthető magyarázatokat, leírásokat. Aztán a vulkán gondolt egyet, és megtréfálta Európát. Olyannyira, hogy szinte teljesen leállt a repülőforgalom az öreg kontinensen, de még távoli járatok se szállhattak fel/le. Napi többszöri frissítéssel, izgalmas és érdekes hírek közzétételével, a tévhitek eloszlatásával sikerült egy olyan hírforrást létrehozni, melyre az internetes és írott média is hivatkozik, vezető kutatónk, Dr. Harangi Szabolcs több televízióban, rádióban is szerepelt és volt olyan nap, amikor a látogatottságunk meghaladta a 8000 megtekintést, mindezt közel 2900 helyről, a Föld minden tájáról. Úgy tűnik, elértük célunkat és ha nem is frissítünk minden nap annyiszor, mint az Eyjafjöll legaktívabb periódusában, igyekezni fogunk, hogy színvonalasan és szakmailag korrekten tájékoztassuk az érdeklődő közönséget.
Boldog első hónapot, Tűzhányó Blog!

Best Blogger Tips

4 megjegyzés:

  1. Nagyon jók vagytok! Így tovább!

    VálaszTörlés
  2. Boldog szülinapot! Csak így tovább!!!

    VálaszTörlés
  3. Köszönjük, köszönjük!
    és még egy elismerés számunkra: http://www.inforadio.hu/hir/tudomany/hir-348143

    Igen, folytatjuk, mert hisszük, hogy szakmai tudásunkat, tudományos eredményeinket meg kell osztani minél szélesebb körrel, mert amit csinálunk, az nem öncélú kutatás, az nem csak egy szűk szakmai közönségnek szól és talán segíthetünk sokaknak megismerni bolygónk "életjelenségeit" és azt is, hogy ezeknek néha társadalmi hatásai is vannak!

    VálaszTörlés
  4. Szerintem az ismeretterjesztés ezen formája - szakemberektől közvetlenül az érdeklődőkhöz eljutó, közérthető és hiteles információ - a legfontosabb a modern világban. Sajnos egyre kevesebben engedhetik meg maguknak, hogy megfelelő színvonalú lapok, folyóiratok előfizetői lehessenek, netán könyveket is vegyenek (amelyek amúgy sem naprakészek), így ha akarunk valamit kezdeni a tudással, akkor ez a legjobb út. Magam is megrögzött ismeretterjesztő vagyok, habár amatőr, de az biztos, hogy az internet és a hasonló blogjellegű oldalak rengeteget használnak, akár elég csak az olvasók kérdéseire gondolni.
    Minél többen értjük és látjuk át a világ működését, annál többen tudunk úgy cselekedni, hogy az a lehető legkevesebb hibával járjon. Ebben ez a blog is hatalmas segítség!!! Köszönjük!!

    VálaszTörlés