2010. október 12., kedd

Földindulás 2010: Tűzhányók kitörésben! (Természettudományi Múzeum, 2010. október 1-3)

2010. október 1 és 3 között nagyszabású interaktív földtudományi rendezvényt szervezett a Magyarhoni Földtani Társulat a budapesti Magyar Természettudományi Múzeumban. A program már csütörtökön elkezdődött rendkívüli földrajz órákkal. A meghírdetett különleges földrajz órákra is már nagy volt az érdeklődés! Minden időpont elkelt, két nap alatt 25 rendhagyó földrajz órán 767 diák vett részt!! Még hogy nincs érdeklődés a természettudományok iránt?!... Ezen belül igen népszerű volt a "Hogyan működnek a tűzhányók" c. tanóra, ami két nap alatt 8 alkalommal került bemutatásra közel 340 diák részvételével!!
A Földindulás 2010 rendezvényen 650 négyzetméteren 16 stand várta az érdeklődőket. Akik jöttek szép számmal, 3 nap alatt több mint 2800 fizető látogató volt, azaz a diákokkal együtt jóval több mint 3000-an vettek részt az interaktív forgatagon.
Ezen belül nem panaszkodhatott az ELTE KGT Vulkanológiai csoportja, akik a Tűzhányók kitörésben! standot működtették. Bár a csapatot betegség tizedelte, a lelkesedés hasonló volt az egy héttel korábbi Vulkán naphoz. A standnál folyamatosan nagyszámú érdeklődő volt. A rendszeres pontossággal, óránként zajló vulkánkitörésekre mindig nagy tömeg gyűlt össze! A háttérben pedig készültek a tűzhányó modellek, amik mellé receptet is adtunk egy kis otthoni vulkánkitöréshez... Becslésünk szerint több mint 300 vulkánmodellt készítettek a gyerekek! A 3 nap tűzhányó hangulatáról álljon itt a következő kis képes összeállítás. Bővebb képgalléria rövidesen elérhető lesz az ELTE Kőzettan-Geokémiai tanszék honlapján.

Vulkánkitörés!:


Beindítod?:

Hiszen ezek működnek!:

Ezt a vulkánkitörést mindenkinek látnia kell!:

...és nem csak látni, hanem csinálni is! Készülnek a hazai tűzhányók!

Figyelünk, nézünk...

...és majd jövünk legközelebb is!

Best Blogger Tips

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése