Könyv a vulkánokról

Ééé___s megjelent!!! A szegedi GeoLitera gondozásában megjelent a Vulkánokról írt könyvem, ami mintegy 440 oldalon több száz színes fotót és rajzos ábrát tartalmazva beszél a Föld belső felépítésétől kezdve, a magmaképződésen át a vulkáni működés sokszínű folyamatairól, térségünk tűzhányóiról!
A könyv tudományos ismeretterjesztő céllal készült, ajánlom mindenkinek, aki szeretne egy kicsit mélyebben betekinteni a tűzhányók életébe, aki szeretné megismerni, hogy miért és hogyan működnek a tűzhányók, hogyan zajlottak a történelmi idők nagy vulkánkitörései, aki szeretné megtudni azt, hogy mi hajtotta előre a vulkánok megismerésének igényét és aki szeretne többet tudni arról, hogy miképpen alakult ki térségünk, miért működtek itt vulkánok, mikor és hogyan zajlottak itt a vulkáni kitörések, miért nevezhető a Kárpát-Pannon térség egy természeti laboratóriumnak és egyben a vulkanológiai jelenségek tárházának és azt is, hogy lehet-e még a Kárpát-medencében vulkánkitörés. Kedvcsinálónak letölthető a könyv előszava, letölthető a tartalomjegyzék, valamint a főszerkesztő utószava is.
A könyv terjesztése folyamatban van, megrendelhető közvetlenül a kiadótól vagy a könyv írójától a szabolcsharangi@gmail.com e-mail címen. A könyv Szegeden, Budapesten és Nyíregyházán néhány könyvesboltban kapható. Minden észrevételt, kérdést szívesen fogadok! Jó olvasást!

Visszajelzések:
"Nagyon örülök, hogy végre megjelenik (a tankönyveken kívül) egy vulkanológiával foglalkozó és pláne, hogy magyarországi vonatkozású könyv." (L.J.)
"Végigolvastam az előszót, tartalomjegyzéket, utószót – lenyűgöző mind tartalmában, mind hangvételében." (T.J.)
"Végre egy jó könyv. Szeretnék kérni egy példányt Vulkánok c. könyvéből. Kaphatnám dedikálva?" (B.P.)
"Marha jó könyv! Még a vártnál is jobb." (B.P.)
"Én rendkívül nagy vulkánrajongó vagyok és minden könyvet kiolvastam ami csak a vulkánokról ismeretes és több évi munkám jeléül letöltöttem az összes olyan filmet ami a vulkánokkal kapcsolatos. Már csak a maga könyve hiányzik a gyűjteményből." (J.D.)
"Sajnos kissé felállt a szőr a hátamon az ára miatt. De azért még átgondolom hogy megveszem e?" (J.D.)
"Köszönöm szépen, igazán baráti összeg, ezt az októberi költségvetésembe mindenképp beszorítom. :-)" (Gy.M.)
"Már biztos hogy 90%-ban hajlok a könyv megvétele felé!" (J.D.)
"A legjobb dolgokra úgyis mindig várni kell s a várakozás csak szebbé teszi azt a pillanatot, amikor kézbe veheti az ember a vágyott könyvet. :-)" (Gy.M.)
"Megérkezett a könyv... Impozáns könyv, gyönyörű kivitelben, nagyon olyannak látom, ami alapmű minden vulkánok iránt rajongó ember számára! Remélem, sok-sok olvasója lesz!" (Gy.M.)
"Szabolcs, a könyved hihetetlen jó volt, bár szerintem ínhüvelygyulladásom lett tőle (nagyon nehéz tartani, akkora), de megérte, mert egy pillanatra se volt száraz vagy bonyolult. Azt meg külön szerettem benne, hogy sokszínű információt hoztál mindenhez, így még olvasmányosabbá tetted! Biztos, hogy sokszor elő fogom még venni, mert nagyon jól rendszrezett információk vannak benne, ami igazán jól tud jönni később is!" (Gy.M.)
"Megérkezett a könyv! Még szebb kiadvány, mint azt a netes képek alapján gondoltam (a 14 hónapos kislányom is alig szállt le róla, mindenáron nézegetni akarta...), a benne foglalt TUDÁS-ról nem is beszélve..." (T.G.)
A könyv rendkívüli élmény volt, nagyon jól érthető, remekül élvezhető. Mindig alig vártam, hogy olvashassam, s amikor olvastam, lassítottam volna, hogy minél tovább tartson! Lenyűgözők a fotók, az ábrák jól érthetőek, nagyon jól követhetők a visszautalások a fejezetek között. Csak gratulálni tudok hozzá! Végre egy olyan könyv, ahol életre kelnek a tantárgyakba darabolt infók, s jéééé összetalálkozik egy darabka kémia, fizika, földrajz, történelem. Ezt így is lehet???Szóval nagyon jó könyv, igazi csemege, rengeteg információ, mégis olvasmányos, a hangvétele nagyon barátságos, szívből gratulálok hozzá.” (T.J.)

ÚJ!
Beszélgetéssel és könyvvásárral egybekötött könyvbemutató 2011. november 23-án a Magyar Állami Földtani Intézet Dísztermében délután 15-kor!


Best Blogger Tips