2010. március 31., szerda

Eyjafjallajökull...hát ez gyönyörű!

*
Ma este egy újabb hasadék nyílt fel Izlandon, így már egyszerre két helyen is folyamatosan tör a felszínre a forró magma! Ezzel egyidejűleg felerősödött a kitörés a korábbi helyszínen, vagyis a salakkúpon is. Lenyűgöző az új hasadék menti lávafüggöny látványa! Érdemes folyamatosan figyelemmel kísérni a webkamerákat, mert maradandó élményt nyújt:)!
Néhány nappal ezelőtt még arról hallottunk, hogy a vulkáni működés már talán túl van a csúcspontján...úgy tűnik viszont, hogy Haraldur Sigurdsson izlandi vulkanológus mondatának második fele jött be, vagyis "de a működés bármikor ismét felerősödhet komolyabb előjel nélkül". Köszönjük Harangi Szabolcsnak a nagyszerű megjegyzéseket és a linket, az mbl.is honlapján így már mi is élvezhetjük a gyönyörű képeket, valamint találhatunk itt egy új térképet is, melyen már az új hasadékot is jelölik.

Best Blogger Tips

2 megjegyzés:

  1. Hát ilyenkor - kb este 11 körül - érdemes még inkább nézni a webkamerát! 2 órája még csak lanyha "labdázgatás" volt látható, most viszont alaposan dolgik a tűzhányó!

    VálaszTörlés
  2. Érdemes ellátogatni a következő weblapra is:
    http://mbl.is/mm/frettir/innlent/2010/03/31/folki_visad_af_brottufonn/
    no igen, lehet tanulgatni az izlandi nyelvet, de azért a képek, huhhh, remek! És még egy érdekes térkép is mellékelve az aktív hasadékokról és a lávafolyásról!

    VálaszTörlés