2010. május 16., vasárnap

Ismét légtérzár


Frissítés: Tomi, hétfő, 11:11

Hajnalra London reptereit is részlegesen le kellett zárni, de 7 órától már csak kisebb korlátozások vannak érvényben, mint például Heathrow-n óránként 30 gép szállhat le a szokásos 42 helyett. Eközben a hamufelhő halad tovább és a kontinensen Belgiumban (Oostende) és Hollandiában (Amsterdam - Schipol, Rotterdam, Groningen) okoz gondot, ezeket a repülőtereket legalább 12:00-ig (helyi idő) zárva tartják. Skóciában, Írországban helyi idő szerint ma délig szintén légtérzár van.

Frissítés: Tomi, 20:00

Újabb repülőtereket kellett lezárni! Írország legtöbb repülőterén holnap reggel 9-ig, de akár délig is tilos fel- és leszállni, köztük Dublinban sem.

Frissítés: Tomi, 12:09


Nagy Britannia légterének jelentős részét ismét lezárták. Előbb csak Észak-Írország felett rendeltek el repülési tilalmat, majd Skócia és Anglia északi része következett. London és az írországi Dublin repterei nyitva vannak. Lehetséges azonban, hogy hamarosan azokat is le kell majd zárni. A légtérzárat 13:00-kor rendelték el és legalább 19:00-ig tart (helyi idő szerint).

Forrás: BBC

Best Blogger Tips

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése