2011. január 27., csütörtök

Kirishima (Shinmoe-dake): tovább hömpölyög ki a vulkáni hamu, és a Bromo?

Tovább folytatódik a japán Kirishima (Shinmoe-dake) kitörés miközben Indonéziában a Bromo ereget vulkáni hamut mintegy 5,5 km magasságba, ami különösen az ausztrál turistáknak okoz gondot a légtérzár miatt. A Bromo kitörése szerepel a Hét Vulkán Képe sorozat legutóbbi nyerteseként.

Forrás: Jakarta Post



A Kirishima (Shinmoe-dake) sem nyugszik, az Eyjafjalljökull kitöréshez hasonló élményt ad, azzal a különbséggel, hogy itt keletre nem Európa fekszik és nincs káosz a légiközlekedésben. A kitörés erőssége is elmarad egyelőre az izlandi vulkánéhoz, de jellegében nagyon hasonlít annak végső szakaszához. Remek videofelvételek jelennek meg sorban a kitörésről, annak ellenére, hogy a média hírműsoraiban hiába keresünk a kitörésről tudósítást. Szerencsére nincs ugyanis veszélyhelyzet, nincs haláleset, sebesülés, nincs kitelepítés! Marad az élmény a természet erőiről a tűzhányók kedvelőinek. Íme:


A japán Kirishima (Shinmoe-dake) tűzhányó kitörése. Forrás: hitosi49 a YouTube-on



A jelenlegi webkamera kép:

A japán Kirishima (Shinmoe-dake) tűzhányó helyi idő szerint éjjel negyed 2-kor is továbbműködik! Forrás: Kirishima webkamera



...és hazai idő szerint közel éjfélhez, Japánban pedig reggelihez készülve, íme:

A japán Kirishima (Shinmoe-dake) tűzhányó kitörése helyi idő szerint reggel fél 8-kor Forrás: Kirishima webkamera


Best Blogger Tips

2 megjegyzés:

  1. James Reynolds már a helyszínen van, pár kép:
    http://yfrog.com/h8jrqqj
    http://yfrog.com/hsj93exj
    http://yfrog.com/h46v5ixj
    http://yfrog.com/h5xulpij

    VálaszTörlés
  2. uhh.. Szuper képek! Ez a James fickó elképesztő...Kb. 10 perccel a kitörés kezdete után már megvolt a jegye japánba. Másnap pedig már közölte az első képeket, amit a vonatról készített.

    VálaszTörlés