2010. április 27., kedd

Ki a hibás?...

Az elmúlt napokban érdekes vita bontakozott ki, főleg az angol sajtóban, hogy vajon ki a hibás az előző heti légiközlekedési káoszért?
Az alábbi cikkekben bőven lehet erről olvasni, mint például többek között a Telegraph és a Daily Mail anyagában. Mindkét - némileg indulatos - írás azért tanulságos is egyben, miszerint mennyire okos utólag az ember...
Igazán nem szeretném a cikkben szereplő megállapításokat részleteiben kommentálni, (az egyik fejcím igazán találó: "Természeti csapás... ember-okozta katasztrófa), azt gondolom azonban erre legjobb, ha nem mást, mint az izlandi elnököt, Olafur Grimssont idézem:

"A modern társadalmakban, mint például Európában az emberek meglehetősen eltávolodtak a természettől. Az emberek azt hiszik, hogy a technológiailag fejlett társadalmakat nem veszélyeztetik a természeti erők. Izlandon azonban mindenki tudja, hogy a természet erősebb mindenkinél, hogy a természet az úr, és azért erről néha emlékeztet is minket"

Best Blogger Tips

3 megjegyzés:

  1. Szabolcs, gratulálok az Élet és Tudomány cikkhez, nagyon jól összefogta a történteket!!!

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Az izlandiaknak már volt idejük az elmúlt 1000 évben megtapasztalni a vulkánok erejét, nem mellesleg náluk a legnagyobb az egy főre jutó könyvek száma, így a tapasztalat és olvasottság alapján nem csodálkozom, hogy sokkal normálisabban állnak hozzá a jelen helyzethez is...

    VálaszTörlés